עדכון אחרון אוקטובר 2024
אחד הכלים החשובים והיעילים כאשר כותבים עבודת סמינריון או עבודת מחקר אחרת היא השימוש בשאלון אקדמי, שהוא כלי מחקרי מרכזי שנועד לתקף עבודת מחקר אקדמית. השאלון שימושי גם בעבודות מחקר איכותני וגם במחקר כמותי. סטודנטים וכותבי עבודות אקדמיות רבים משתמשים בשאלונים אקדמיים במטרה לתקף או להפריך את שאלת המחקר בעבודה. במאמר הזה ניגע באופי השאלות וסוגי שאלונים, כמו גם איך לכתוב שאלון אקדמי בעזרת הבינה המלאכותית בעברית של פולי.
השאלון האקדמי הוא כלי חיוני למחקרים ועבודות אקדמיות בזכות האפשרויות המגוונות שהוא מציע. באמצעות שאלונים ניתן לאסוף כמות גדולה של מידע בזמן קצר, מה שחוסך זמן ומשאבים לחוקרים. יתרה מכך, השאלון גמיש וניתן להתאמה לנושאים שונים ולאוכלוסיות מגוונות, כך שניתן להשתמש בו הן במחקרים כמותיים והן באיכותניים. זהו כלי שמאפשר ליצור שאלות אחידות ביחס לקבוצות שונות כגון גברים ונשים, צעירים ומבוגרים, או אוכלוסיות עם מאפיינים סוציו-דמוגרפיים שונים ובכך להשוות בין אותן קבוצות. בנוסף, שאלונים, בין אם מקוונים או מודפסים, שומרים על אנונימיות המשיבים, מה שמוביל לתשובות כנות יותר ולמהימנות גבוהה יותר של הנתונים. ולבסוף, ניתן לנתח את התשובות שהתקבלו מהנחקרים באופן קל ומהיר ללא תלות בעמדה של חוקר הכותב עבודה אקדמית.
ישנם שני סוגים של שאלונים. שאלון סגור, שנועד לאסף נתונים כמותיים ומכיל שאלות רב ברירתיות, המוכר גם כשאלון אמריקאי. שאלונים סגורים יכולים גם להכיל שאלות נכון או לנכון או שאלות דירוג, בהן נדרשים הנשאלים להעריך משהו על סולם מסוים, לרוב על ידי בחירת נקודה על סרגל או על ידי בחירה באחת מכמה אפשרויות מוגדרות מראש. כמו למשל: עד כמה אתה מסכים עם המשפט הבא: "הקורס היה מעניין ומאתגר"? כאשר אפשרויות התשובה יהיו:
מסכים מאוד—-מסכים במידה רבה—-מסכים במידה בינונית—-לא מסכים במידה בינונית—-לא מסכים כלל
אופציה נוספת היא שימוש בשאלון פתוח לטובת איסוף נתונים איכותניים. בשאלונים אלו, המשיבים נדרשים לענות במילים שלהם באופן חופשי ומפורט. שאלון פתוח ניתן לקיים גם כראיון עם אדם אחד או קבוצת נחקרים.
נהוג, כמובן, לבנות שאלונים המשלבים בין שאלות פתוחות לסגורות, מה שמאפשר לאסוף נתונים איכותניים וכמותיים כאחד.
כאשר כותבים שאלון אקדמי מומלץ לשמור על הכללים הבאים:
כתיבת שאלון אקדמי עם הבינה המלאכותית בעברית של פולי יכולה לעזור בייעול העבודה. הגישה של פולי AI למאגרי מידע אקדמיים מאפשרת לה לסרוק שאלות ועבודות אקדמיות רבות. כך למעשה המערכת יכולה להציע ולנסח שאלות רלוונטיות לעבודה האקדמית שאתם כותבים.
תהליך כתיבת שאלון הוא פשוט:
ההנחייה כאן היא יחסית קצרה ומשאירה לפולי גמישות רבה בניסוח השאלות. ככל שתיתנו לפולי הנחיות ברורות יותר, כך השאלון יצא מדוייק יותר. לכן, מומלץ לחשוב על הצעדים הבאים:
התוצאה של פולי, כפי שניתן לראות בתמונות מדוייקת לפי ההנחיות שקיבלנו. כמובן, שבשלב הזה נעדיף לעבור על השאלות, לוודא כי הניסוחים נכונים ומשרתים נאמנה את שאלת המחקר. ניתן לנסח מחדש שאלות בתוך פולי תוך שלוחצים על כפתור שמור שינויים, על-מנת שלא נאבד את השינויים שביצענו. בנוסף, ניתן לייצא לקובץ Word או PDF את השאלוןן של פולי. שימו לב, שפולי מוסיף בסוף השאלון קישורים למחקרים ששימשו השראה לשאלון. מחקרים אלו יכולים להיות תוספת חשובה לסקירה הספרותית ולרשימה ביבליוגרפיה של העבודה האקדמית שלכם.
שאלון אקדמי הוא כלי מחקרי יעיל מאד לתיקוף או הפרכה של עבודת מחקר. השיקולים בסוגי השאלונים ובניסוח השאלות הם רבים ומצריכים תכנון. יחד עם זאת, כותבי עבודות אקדמיות יכולים לייעל את תהליך כתיבת השאלונים על ידי שימוש ביכולות ה-AI בעברית של פולי. במספר פעולות פשוטות וכתיבת הנחייה נכונה תוכלו לנסח בתוך זמן קצר מאד שאלון אקדמי.
הצטרפו לאלפי לקוחות שכבר חוסכים למעלה מ-6 שעות שבועיות של יצירת תוכן על ידי שימוש בפולי