חשיבות ההגדרות המקדימות בכתיבת תוכן עם פולי

הפלטפורמה של פולי ליצירת תוכן באמצעות בינה מלאכותית בעברית, פותחת דלת לעולם שלם של אפשרויות יצירתיות, תוך שהיא מציעה דרך ייחודית ויעילה לכתיבת טקסטים איכותיים, לצד יצירת תמונות AI ומנגינות. בניגוד למערכות בינה מלאכותית סטנדרטיות ליצירת תוכן, פולי שם דגש על הגדרת סוג התוכן מראש, מה שמאפשר לקבל תוצאות מדויקות יותר תוך חיסכון משמעותי בזמן.

ההבדל העקרוני: הבנת כוונות המשתמש

מערכות AI יוצרות רבות מסתמכות על ממשק צ'אט פשוט, אולי התוצאות שונות בין ChatGPT ל- Gemini ו- Copilot אבל אופי העבודה איתן מאד דומה. המשתמשים נדרשים להקליד הנחייה בתיבת טקסט המעוצבת כצ׳אט מקליד הנחיות טקסטואליות. אלו יכולות לעיתים לפענח את כוונות המשתמש בצורה לא מדוייקת, מה שעלול להוביל לתוצאות לא רלוונטיות או ופחות איכותיות.

פולי פועלת בצורה שונה לגמרי. בשלב הראשון אתם נדרשים לבחור את ההגדרות התחלתיות של היצירה, לפני כתיבת ההנחייה. היתרון הגדול, שניתן לבחור את הפורמט, הטון והאופי של התוכן שאתם מבקשים ליצור עם פולי. היעילות כאן היא כפולה: אינכם צריכים לנסח את הבקשה–חסכון בזמן. בנוסף, ישנן אפשרויות רבות שפולי נותן, כך שאם הגדרות מסויימות לא מניבות בדיוק את התוצאה הרצוייה, תוכלו על אותה הנחייה לנסות הגדרות אחרות.

חישבו על זה כעל סוג של משפך בו מתחילים בבחירת סוג התוכן לכתיבה, כלומר הז׳אנר שעל פולי לכתוב ומשם באמצעות הגדרות הסגנון, הטון, נקודת המבט המשלב הלשוני, ומספר המילים מצמצמים את היקף היריעה וממקדים את פולי על אופי הטקסט הנדרש. כך תוכלו למעשה לבצע מראש את ה- Fine tuning עבור התוכן אותו אתם מבקשים ליצור.

חשיבות סוג התוכן

בחירה נכונה של סוג התוכן עוזרת למקד את פולי לז׳אנר ומבנה הטקסט שאתם מבקשים לכתוב. מכיוון שכתיבה אקדמית אינה דומה בשום צורה ליצירת פוסט בפייסבוק הרי שבחירת סוג התוכן תכוון את פולי לכתוב את הטקסט אליו אתם מתכוונים. לכן, כאשר אתם לוחצים על סוג התוכן הקפידו לגלול בתוך התפריט הנפתח ובחרו באפשרות המתאימה עבורכם.

שימו לב! בין מגוון האפשרויות שפולי מציע בסוג התוכן, ישנה אופציה של משימת כתיבה כללית. חלופה זו מתאימה לכתיבה כללית כמו מענה למכתב או לקבלת רעיונות בתחומים שונים. אפשרות זו אינה מומלצת אם בכוונתכם לכתוב פוסט לפייסבוק או סטורי לאינסטגרם. במקרה כזה בחרו באפשרות פוסט לרשתות החברתיות (ראו תמונה).

חשיבות סגנון היצירה

הגדרת סגנון היצירה אינה חובה. לכל סוג תוכן יש סגנון המוגדר מראש כברירת מחדל ולכאורה לא חובה לשנות אותן. אולם, מומלץ לקחת את הזמן ולבחור את המשתנים הרצויים לכם בסגנון, בטון, בנקודת המבט, במשלב הלשוני ובמספר המילים על מנת למצות מפולי את המיטב ולקבל תוצאות מדוייקות יותר.

לדוגמה: נניח שאנחנו עוסקים ביצירת תוכן עבור העסק שלנו, או לחילופין אנחנו סוכנות דיגיטל שעובדת על תוכן עבור אחד מהלקוחות שלנו, ואנחנו רוצים לייצר בנק של רעיונות לתוכן ברשתות החברתיות, ניוזלטר ולקהילה שאנחנו מנהלים בווטסאפ.

  1. ראשית נבחר סוג תוכן. במבט ראשון פוסט לרשתות החברתיות נראה כמו הסוג שאנו צריכים. אלא, שלמעשה אנו לא רוצים להסתפק בפוסט בודד. אנו רוצים ליצור בנק של רעיונות ולכל מיני פלטפורמות. לכן, כדאי לבחור באפשרות של רעיונות קריאייטיב.

  2. הגדרת החיפוש באינטרנט צריכה לשרת את מטרת הכתיבה. במקרה של רעיונות קריאייטיב, מומלץ לבחור בחיפוש כללי. אם כותבים עבודה אקדמית, נגדיר את החיפוש באינטרנט אקדמי.

  3. עתה נגדיר את סגנון היצירה. לחיצה פותחת סרגל עם המשתנים ובהם ברירת המחדל של סוג התוכן רעיונות קריאייטיב.

הסגנון מוגדר כיצירתי, הטון מקצועי, נקודת המבט–גוף שני, משלב לשוני רגיל, כלומר לא שפה גבוהה מדי ואולם גם ללא שימוש בסלנג. מספר מילים מוגדר על 100. בשלב הזה, כל אחד אמור לדעת מה סגנון היצירה המתאים עבורו או עבור הלקוח שלו. האם סגנון הומוריסטי, שיווקי, אולי בכלל התוכן מיועד לקהל של עורכי דין ואז צריך סגנון משפטי? לכן, כדאי לעבור על תפריט הסגנון ולבחור את האפשרות המתאימה. כך גם לגבי הטון, האם אנחנו רוצים לרגש, לשעשע, אולי הטקסט צריך להיות בעל טון מקצועי או ביקורתי.

נניח שיש לכם מותג פרטי של קרטיבים מפירות. הרי שרעיונות הקריאייטיב יכולים להתמקד ביתרונות הבריאותיים של הפירות. לתת לזה איפיון יותר מקצועי שיפנה לקהל של אנשים ששומרים על אורח חיים בריא. באופן אחר אפשר למקד את הבקשה לרעיונות קריאייטיב בהומור. למשל אלו דברים מצחיקים אפשר לעשות בזמן שאוכלים קרטיב פירות. הסגנון, הטון, נקודת המבט והמשלב הלשוני יהיו שונים.

  1. שימוש במאגר מידע: כאן אנו יכולים למקד את המקורות בהם פולי ישתמש לטובת כתיבת הטקסט. אם אנחנו כותבים טקסט משפטי, נוכל להעלות פסקי דין וסעיפי חוק רלווטיים. בכתיבה אקדמית, נוכל להעלות מאמרים ספציפיים. בכתיבת קריאייטיב, נוכל להעלות קובץ עם סיפור המותג ועוד. המאגר הוא למעשה עוגן תוכן עבור הבינה המלאכותית של פולי.

סיכום: בחירת סוג תוכן תשפר תוצאות

היכולת להגדיר את סוג התוכן ואת סגנון היצירה היא ייחודית למערכת של פולי ומאפשרת למסגר את התוכן ולמקד את האופי הנדרש בעת הכתיבה ובכך לנצל את יתרונות הבינה המלאכותית בעברית של פולי. כך תוכלו לאחר מכן למקד את ההנחייה במה שחשוב–בתוכן עצמו ולייעל עבורכם את העבודה.