טיפים לשימוש נכון בפולי
שימוש נכון בפולי יכול לחסוך לכם זמן יקר ולשפר משמעותית את איכות התוכן שלכם.פולי הוא כלי מבוסס בינה מלאכותית היוצר בעברית טקסטים, תמונות ומוזיקה בקלות ובמהירות. פולי הוא יוצר התוכן האישי שלכם לכתיבת עבודות אקדמיות, יצירת תוכן לסושיאל, כתיבת תיאור מוצר, דפי נחיתה, תסריטי וידאו ועוד. על מנת לקבל את תוצאות מיטביות ולמקסם את פוטנציאל השירות, ריכזנו מספר טיפים שיעזרו לכם להשתמש בפולי בצורה יעילה ולקבל את התוצאות הטובות ביותר:
בחירת סוג היצירה הנכון
הצעד הראשון הוא לבחור את סוג היצירה הרצוי. למשל, אם אתם רוצים לכתוב טקסט, פולי מציע מגוון רחב של אפשרויות: פוסטים לרשתות החבריות, דפי נחיתה, מאמרי SEO, תסריטים, תסריט, מודעה, סקירה ספרותית לעבודות אקדמיות ועוד. בחירת סוג היצירה הנכון תאפשר לפולי ליצור טקסט שיתאים במדויק לצורך שלכם. לדוגמה: כאשר רוצים לכתוב עם פולי כתבה לבלוג על יעדים מומלצים בגרמניה, כדאי לבחור בסוג היצירה ״מאמר״ ובהמשך להגדיר את סגנון היצירה בהתאם.
לעומת זאת אם רוצים רק לייצר פסקת פתיחה למאמר בנושא, עדיף לבחור ״משימת כתיבה כללית״ ושם להנחות את פולי לייצר פסקת מבוא. לדוגמא: ״כתוב פסקת מבוא לכתבה שמדברת על יעדים מומלצים לטיול בגרמניה״ כמובן שכדאי במקרה זה גם לבחור באורך הנכון בכדי שיתאים לסדר גודל של פסקה.
הקפידו על ניסוח מדויק
עברית היא שפה עשירה בעלת ניואנסים רבים וכפלי משמעות במקרים רבים. לכן, חשוב לנסח את ההוראות שלכם בצורה מדויקת ככל האפשר. ככל שתספקו יותר פרטים, כך פולי יוכל להבין טוב יותר את כוונתכם וליצור טקסט איכותי יותר. בעת יצירת מאמרים מומלץ לספק את המבנה הרצוי.
לדוגמא:
מאמר על יתרונות בתזונה טבעונית, השתמש במבנה הבא:
- מהי תזונה טבעונית?
- היתרונות בתזונה טבעונית קבועה
- תפריט טבעוני לדוגמא
- סיכונים אפשריים בתזונה טבעונית
- סיום
הוראה זו תנחה את פולי לכתוב מאמר במבנה הנכון תוך כיסוי כל הנושאים והנקודות הרצויים.
שימו לב! גם אם לא תנחו את פולי לגבי מבנה המאמר, הוא עדיין יצור באופן אוטומטי מאמר בהתאם לתבנית והכללים המקובלים בכתיבת מאמרים. מבנה זה יכלול מבוא, פסקת סיכום ומספר פסקאות שמדברות על הנושא.
הוראות מדוייקות ופיסוק נכון
הקפידו על ניסוח הוראות מדוייקות במשפטים שלמים וכן על פיסוק, כאילו אתם מבקשים מאדם אחר שיכתוב עבורכם את הטקסט ולא מהבינה המלאכותית. למשל, אם תכתבו: ״פוסט לאלף כלבי רוח״ פולי עלול להבין, גם אם בסבירות נמוכה, שעליו לנסח פוסט עבור 1000 כלבי רוח, מומלץ לנסח את ההנחייה כך: ״כתוב פוסט לפייסבוק שמסביר כיצד ניתן לאלף ולחנך כלבי רוח״
במקרים בהם פולי לא מצליח להבין את הכוונה שלכם, למשל במקרים בהם למילה בעברית יש משמעויות נוספות, ניתן להוסיף את המשמעות הרלוונטית בשפה האנגלית (או בכל שפה אחרת). לדוגמה על מנת לכתוב פוסט על ״הנדסאי״ ולוודא שפולי לא מתבלבל עם ״מהנדס״ מומלץ לנסח את ההנחיה כך: ״הסבר על תואר הנדסאי (Practical Engineer) ולמה כדאי ללמוד אותו כולל סקר שכר עדכני״
דוגמה נוספת, המילה ״עכבר״ בעברית מייצגת חיה, אביזר למחשב וגם אמצעי ראיית לילה. לכן, אם אתם רוצים לכתוב מאמר על עכברים למחשב ולוודא שפולי מבין את הכוונה, נסחו את ההנחיה כך: ״סקירה על העכברים (Computer Mouse) הטובים ביותר״
השתמשו בדוגמאות והסברים
כדי לעזור לפולי להבין טוב יותר את הנושא שאתם רוצים לכתוב עליו, מומלץ לספק לו דוגמאות והסברים. למשל, אם אתם רוצים לכתוב מאמר על יתרונות התזונה הטבעונית, כדאי לפרט מהם המאכלים האופייניים לתזונה זו ומהם היתרונות הבריאותיים שלה.
התייחסו לגוף ומגדר
אחד האתגרים בשפה העברית הוא המבנה המורכב וההבדלים בצורות הפועל בין זכר לנקבה, בין יחיד לרבים וכן בין גוף ראשון, שני ושלישי. אמנם פולי מאומן להבדיל בין צורות הגוף השונות ועדיין מומלץ לציין את המגדר הרצוי בהוראות שלכם. דוגמה להנחיה לא טובה: "כתוב מכתב תודה ללקוח בשם חנה כהן על רכישת פרחים" מומלץ לנסח כך: ״כתוב מכתב תודה ללקוחה חנה כהן שרכשה אצלנו זר פרחים״
שימו לב לשמות
לפעמים פולי מתקשה לפרש שמות פרטיים בצורה נכונה. במידת האפשר, נסו לספק הקשר נוסף סביב השם, כמו מקצוע או תפקיד. למשל,ההנחייה ״כתוב בדיחה על חיים בלונדון״ יכולה להתפרש במובן של לכתוב בדיחה על החיים בלונדון. לכן מומלץ לנסח זאת כך: ״כתוב בדיחה על הטיול בלונדון של איש בשם חיים״.
שימוש בראשי תיבות
מומלץ להימנע משימוש בראשי תיבות, אלא אם כן הם מוכרים מאוד כמו למשל דרגות בצבא. במקרים בהם אתם חייבים להשתמש בראשי תיבות, הקפידו להוסיף להם גרשיים (לדוגמה: דו״ח).
שימוש במילים לועזיות
עדיף להשתמש במילה העברית המקבילה למילה הלועזית, במידה שקיימת כזו. אם אין מילה עברית מקבילה, מילים לועזיות נעדיף את שפת המקור על פני התעתיק העברי. לדוגמה: במקום ״הד האנטר״ השתמשו ב-״צייד ראשים״ או "Headhunter". בנוסף, אם אתם כותבים ביטויים בתעתיק עברי מומלץ להוסיף מקף ״-״ בין המילים כמו: ״סמול-טוק״.
נסו מספר פעמים
פולי הוא כלי לומד, ועם הזמן הוא משתפר ביכולת שלו להבין את ההוראות שלכם וליצור טקסטים איכותיים יותר. אל תתייאשו אם התוצאה הראשונה אינה מושלמת. נסו מספר פעמים שונות, תוך שימוש בטיפים שהוזכרו כאן, ותראו שיפור משמעותי בתוצאות.
פנו אלינו לקבל סיוע
אם אתם עדיין מתקשים לקבל את התוצאות הרצויות, צרו איתנו קשר ונשמח לעזור.