מדוע חשוב להקפיד על בחירה נכונה של סוג התוכן בפולי?

בחירת סוג התוכן הנכון בפולי יבטיח שתקבלו תוצאות באיכות הגבוהה ביותר

וודאי כבר יצא לכם לעבוד לא מעט עם הבינה המלאכותית בעברית של פולי ועל מנת להבטיח שכתיבת טקסטים יניבו תוצאות מדוייקות יותר חשוב להגדיר את סוג התוכן הנכון עבור היצירה שלכם. במאמר הזה נעמוד על ההבדלים בין סוגי התוכן השונים וכן נדגים מה קורה כאשר משתמשים בסוג תוכן שאינו מתאים לצרכים שלכם.

סוגי התוכן בפולי

אם ניסתם בעבר להשתמש למשל ב-ChatGPT בעברית אז אתם בוודאי יודעים שאתם צריכים לכתוב פקודה מאד מדוייקת ומצד שני לא פעם מאד ארוכה על מנת לקבל תוצאה. אלא, שחלק מהפקודה נגזרת לגמרי מהפלטפורמה אליה מיועדת התוכן, זו גוזרת את אורך הטקסט ואת אופיו. כאשר פיתחנו את פולי המטרה הייתה ליצור פלטפורמה שתקל עליכם המשתמשים ולאפשר לכם להתמקד במה שחשוב–התוכן עצמו. לכן, יצרנו את תפריט סוג תוכן בו תמצאו מנעד רחב של ז׳אנרים בכתיבת תוכן כמו למשל, מאמר SEO, פוסט לרשתות החברתיות, סקירה ספרותית, תיאור מוצר, דף עבודה וכמובן יש עוד סוגים רבים. בחירת סוג התוכן ממקדת את פולי בעת כתיבת הטקסט לתבנית המאפיינת את אותו טקסט. למשל, אם בחרתם סקירה ספרותית, הרי שישנה חשיבות בעמידה בכללי הכתיבה האקדמית תוך הקפדה על ציטוט מקורות ומאמרים. פולי יודע למקד את הכתיבה לאופי ולאורך המקובלים באקדמייה כאשר מגדירים זאת בסוג התוכן.

ואם לא הקפדנו לבחור את סוג התוכן?

פולי AI מציע מגוון כלים שנועדו לפשט ולשפר את תהליך יצירת וכתיבת התוכן בעברית. בחירת סוג התוכן הוא אחד מהם. אם לא תבחרו את סוג הנכון או לחילופין תבחרו סוג תוכן שאינו מתיישב עם הצורך שלכם, התוצאות של פולי יהיו חד משמעית פחות טובות ואף הכנו עבורכם דוגמה: נניח שאתם יוצרים תוכן עבור בית קפה. אם אתם רוצים לכתוב טקסט פוסט לפייסבוק ובו תזמינו לקוחות שלכם לקבל 20% הנחה על כל מאפי ההבוקר והקפה למי שיציגו בקופה את קוד הקופון A23GCD, סביר שאתם רוצים טקסט, מזמין, שמח וגם קצר באופן יחסי. אם נבחר בסוג התוכן באפשרות מאמר:

התוצאה תהיה מאד רחוקה ממה שאנחנו מכוונים אליו, מכיוון שפולי יכתוב מאמר מלא:

נכון שזו דוגמה מעט קיצונית לבחירה לא נכונה של סוג התוכן, אבל לא פעם אנחנו יכולים לטעות בבחירת סוג התוכן ולבחור מהתפריט משהו אחר. למשל, אם נבחר עבור אותו פוסט מדובר את אפשרות משימת כתיבה כללית:

נקבל תוצאה שבמבט ראשוני נראית טוב, אבל כשצוללים לתוך המבנה והטקסט מבינים שזה לא עונה על הצורך של קידום המבצע בעמוד הפייסבוק:

בחירה מדוייקת של סוג התוכן

אחרי שעמדנו על בחירה לא מדוייקת של סוג התוכן, נדגים עתה כיצד פולי יוצר פוסט בפייסבוק שמזמין לקוחות לקבל 20% הנחה על כל מאפי ההבוקר והקפה למי שיציגו בקופה את קוד הקופון A23GCD. אחרי שלחצנו על יצירת טקסט בסרגל העליון, אנחנו בוחרים בתפריט סוג התוכן פוסט לרשתות החברתיות וכותבים את ההנחה בתיבת הטקסט:

הפעם התוצאה שמתקבלת שונה בתכלית:

שימו לב כיצד פולי כתב טקסט יחסית קצר, תוך שילוב אימוג׳ים על מנת שהפוסט יתאים באופיו לפלטפורמה של פייסבוק. בנוסף, פולי נתן גם המלצות לתמונות, מה שהוא לא עשה כאשר בחרנו באופציית מאמר או משימת כתיבה כללית. בשלב הזה, אנחנו ממליצים לערוך ולוודא שהפוסט תואם בדיוק את הצורך ואת הטון הרצוי לפוסט בפייסבוק עבור העסק והלקוחות שלכם. בשלב הבא, ניתן כמובן לקחת את אחת ההצעות (או לנסות את שלושתן) וללחוץ בסרגל העליון יצירת תמונה, לבחור את סגנון התמונה ליצירה ואז להדביק את ההנחייה שקיבלנו כהמלצה מפולי:

פולי AI בעברית יצר עבור ההמלצה שתי חלופות. בתמונה הימנית אכן רואים מישהי היושבת בבית קפה, מחייכת כאשר היא נהנית מכוס הקפה שבידיה כאשר המאפה ניצב לפניה.

ואם נעשה שימוש בטקסט של פולי ללא כל שינוי ביחד עם התמונה שהוא יצר ונעלה אותם לפייסבוק, כך זה יראה:

לסיכום

עמדנו על חשיבות בחירת סוג התוכן על מנת למקד את פולי באופי הכתיבה ובפורמט הרצוי. ככל שתקפידו להגדיר את סוג התוכן, את הסגנון על מרכיביו ומספר המילים המדויק, כך פולי ידע מראש מה עליו לעשות. זה גם מקל מאד בכעת כתיבת ההנחייה, למשל אם בחרת סקירה ספרותית, אתם לא צריכים לכתוב בתיבת הטקסט כתוב סקירה ספרותית, כי זה הוגדר כבר בסוג התוכן. לכן, בתיבת הטקסט, תוכלו לכתוב את ההנחייה, גם אם מפורטת וארוכה, אבל כזו שתתרכז בתוכן עצמו. ככל שתגדירו טוב יותר מה אתם רוצים, כך תוכלו להתרכז בתוכן עצמו ולא להתעסק בהוראות טכניות. זה כמו לתת למכונית ניווט - ככל שתגדיר את היעד בצורה ברורה יותר, כך המכונית תיקח אותך לשם מהר יותר